Direct naar de inhoud.
Rijks universiteit Groningen Interieur Behang

Collaboratories: Een Innovatieve Ruimte voor Onderzoek en Samenwerking

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), opgericht in 1614, is de op één na oudste universiteit van Nederland na de Universiteit Leiden. Met ongeveer 37.000 studenten en 6.000 medewerkers behoort het tot de grootste universiteiten in Nederland.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft Collaboratories geïntroduceerd, speciale ruimtes waar onderzoeksgroepen kunnen brainstormen, ideeën bespreken en kleine conferenties en projectbijeenkomsten kunnen organiseren. De ruimtes zijn gescheiden door bijna plafondhoge muren, waardoor geluidsoverlast kan voorkomen.

Samenwerking zit in ons DNA

Als een universiteit die samenwerking hoog in het vaandel heeft staan, heeft RUG hun vaste partner Bouw en Facility ingeschakeld om de Collaboratories te verbeteren. Dankzij hun langdurige samenwerking en de expertise van BMSdesign, zijn wij betrokken geweest bij het adviseren over en aankleden van deze ruimtes.

Creatieve Oplossingen: Akoestisch Behang en Gepersonaliseerde Frames

Voor optimale sfeer, inspiratie en bruikbaarheid zijn creatieve oplossingen toegepast. In sommige ruimtes zijn frames gemonteerd met gepersonaliseerde doeken om grote oppervlaktes aan te kleden en de akoestiek te verbeteren. In andere ruimtes, waar frames niet geschikt waren, is gekozen voor gepersonaliseerd akoestisch behang, zoals het naadloze AudioTexPro.

Voordelen van AudioTexPro: Egaliserend, Akoestisch en Isolerend

Egaliseert Oneffenheden: Oneffenheden tot 4 mm op de muur worden feilloos weggewerkt, geschikt voor diverse ondergronden zoals gips, stenen muur of hout.

Verbeterde Akoestiek: AudioTexPro absorbeert en isoleert geluidsgolven, waardoor de ruimte stiller en geschikter wordt voor presentaties.

Isolerend Effect: Door de dikte van het materiaal fungeert AudioTexPro als isolatie, waardoor warmte langer behouden blijft in de winter en de ruimte koeler blijft in de zomer.

Succesvolle Implementatie: Geopend door Rector Magnificus Cisca Wijmenga

Onze adviezen zijn met enthousiasme ontvangen en hebben geleid tot de succesvolle aankleding van de Collaboratory-ruimtes. Rector Magnificus Cisca Wijmenga opende de ruimtes met de treffende woorden: “Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen. Werk samen met elkaar.” Een uitdrukking van tevredenheid en de gezamenlijke inzet voor innovatie en samenwerking op RUG.